En iyi SEO araçları

Günümüz de web siteniz için kullanmanız gereken bir çok SEO aracı vardır. Bu araçlar işletmenize ait web sitenizin SEO konusunda ne kadar etkili olduğunu öne çıkarır ve arama motorlarına daha sağlıklı bilgi vermek amacı güden en iyi SEO araçlarını sizin için listeledik. Siteniz de bu araçları kullandığınız da SEO söz konusu ise en doğru seçimi ilk seferde yapmanız gerçekten çok önemlidir.

2021 En iyi SEO Araçları

Her web tasarımcısının SEO araçlarına sahip olması ve bunları nasıl kullanacağını bilmesi gerekir. Bir araca ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz, ancak web sitenizi olabildiğince iyi hale getirmek için bu araçları kullanmanız işletmenizin websitesine yapacağınız SEO çalışmasının sürecini %100 hızlandıracaktır. İşte günümüzde ve gelecek zaman diliminde kullanılabilecek ve SEO hizmetleri sunarken kullanılması gereken en iyi 10 SEO aracı :

  • Yoast SEO
  • PageSpeed Insights and GTMetrix
  • Keywords Everywhere
  • SEOSiteCheckup
  • Ahrefs
  • Google Search Console and Analytics
  • Bing Webmasters Tools
  • Screaming Frog
  • MarketMuse
  • Just Reach Out or GroupHigh

1. Yoast SEO

WordPress kullanıcıları çok iyi bilir bu aracı, wordpress sayfanıza yükleyebileceğiniz bir eklentidir. Wordpres sitenizin de, yazdığınız sayfa ve yazı için kullanılır. tüm meta etiketlerini optimize etmenize yardımcı olacak bir WordPress eklentisidir. Sitenizi optimize etmenizin yanı sıra SEO konusunda oldukça çalışmalarınızı hızlandırabilecek bir araçtır.

2. PageSpeed Insights and GTMetrix

Bu araç web sitenizin ne kadar hızlı yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için en ideal araçtır. Sitenizin yükleme hızının yeterince hızlı olup olmadığını belirli dönemlerde kullanabilirsiniz, araç size sitenizin hangi bölümünde yavaşlama olup olmadığını belirler, sizde bu problemi ortadan kaldırmak için çalışmalara başlarsınız.

3. Keywords Everywhere

Bu araç, adından da anlaşılacağı gibi web sitenizdeki anahtar kelimelere yardımcı olan bir araçtır. Google Chrome’a ​​uygulama olarak eklenebilen bir araçtır ve TBM, rekabet ve hatta arama hacmi gibi birkaç alan için anahtar kelimeleri araştırmanıza yardımcı olabilir.

4. SEOSiteCheckup

Bu SEO aracı, sadece URL ekleyerek web sitenizin tam denetimini sağlayabilirsiniz. Bu araç siteyle ilgili tüm problemleri size gösterecektir, böylelikle SEO açısından önemli bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

5. Ahrefs

Web sitenizi analiz ve araştırma konusunda size yardımcı olabilecek en iyi araçlardan birtanesidir. Geri bağlantılarınızı analiz etmenizi ve İnternet’de en popüler konuları, anahtar kelimeleri detaylı olarak size sunar.

6. Google Search Console and Analytics

Google, SEO söz denildiği zaman en iyi SEO araçlarına sahip bir arama motoru sitesidir, bu sebepten ötürü listenin başında elbette Google var. Analiz bölümü, kullanıcıları web sitenize hangi anahtar kelimelerin getirdiğini ve çok daha fazlasını görmenize yardımcı olacaktır. Arama konsolu aracı, web sitenize dizine ekleme ve örümcek ağıyla ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını size bildirir.

7. Bing Webmasters Tools

Bing Google benzer ama Google kadar kapsamlı olmasa da içeriğinde fazlasıyla araç barındırmaktadır. Sadece Google ve Bing’den çok daha fazla arama motoru aracı var. Bu araçlar Google ile aynı şeyleri yapabilir, böylelikle arama motorunda web sitenizin sıralamasından anahtar kelimelere kadar bir çok araç seçeneği ile sitenizi analiz edebilirsiniz.

8. Screaming Frog

Sitenizde ki kodlama ile alakalı sorunları bulmanıza yardımcı olacak bir SEO aracıdır. Sitenizin yapısı, kod hataları, bozuk bağlantılar (linkler), meta açıklamaları, başlık etiket gibi bir çok alanda ki hataları size gösterir. Sitenizle alakalı diğer tüm sorunlarınız ve daha fazlası için ideal bir araçtır.

9. MarketMuse

Web sitenizin içeriklerini kullanıcılara daha iyi yansıtabilmek adına kullanabileceğiniz en iyi SEO araçlarından birisidir. Her hangi bir sayfanızın içeriklerini analiz eder ve benzer içeriğe sahip olan diğer web siteleri ile karşılaştırır. Bu araç size tam anlamıyla rakiplerinizi analiz etmenize yardımcı olan bir SEO aracıdır. Bunun yanı sıra içeriklerinizi nasıl oluşturulacağına dair bazı bilgiler verebilir.

10. Just Reach Out or GroupHigh

Başlangıçta olduğu kadar önemli olan geri bağlantılarda size yardımcı olacak bir araç arıyorsanız, bu doğru olanıdır. Bu araç, en iyi içeriğe sahip siteleri ve bu bağlantıları verecek etkenleri ve web sitelerini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıda belirtiğimiz tüm bu SEO araçları emin olun sitenizin SEO çalışma performansını %100 oranda etkileyecektir. Araçları web sitenizi kurduktan hemen sonra kullanmaya başlayın ve geç kalmayın. SEO açısından hemen bir etki görmeyeceksiniz belki ama ilerleyen zamanlarda inanın neler yapabildiğinize siz bile şaşıracaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir