SEO İngilizce bir cümlenin kısaltılmışıdır, yani search engine optimization (arama motoru optimizasyonu) anlamına gelmektedir. Bir web sitesini arama motorlarına uygun hale getirme metotlarının tamamına SEO denilmektedir. Bu sayede web siteniz ve web sayfalarınızı arama motoru sonuçlarında daha üst sıralara getirerek web sitenizin trafiğini arttırabilirsiniz. Böylelikle web sitenizin içeriği ile ilgilenen ziyaretçilere ulaşmanız hızlı ve kolaylaşmış olur.

Site içi SEO çalışmaları

Site içi SEO çalışmalarının başında web sitenizin hızı, mobil ve tablet uyumluluğu, özgün ve doğru içerik salgılaması ön planda gelir, ikinci aşamada site içi SEO için gerekli meta ayarlarının kullanıcılar ve arama motorlarınca iyi anlaşabilir şekilde kullanılması önemlidir. Bunların yanı sıra web sitenizin doğru anahtar kelimeleri doğru yerde kullanılması da site içi SEO adına önem arz etmektedir. Bir diğer alt çalışmalar olarak içeriğiniz de yer verdiğiniz resim ve videoların düzeni, kullanmış olduğunuz renklerin ve fontların önemi gelmektedir.

Site dışı SEO çalışmaları

SEO çalışmalarının en önemli alanını oluşturmakta olan SEO kategorisi olarak bilinir, site dışında yaptığınız çalışmalar web sitenizi hem iyi hemde kötü yönde etkilediğinden bir web sitesi için en önemli süreç bu süreçtir.

Teknik anlamda yanlış bir site dışı SEO çalışması gerçekleştirirseniz sitenizin arama motorlarından tamamen silinmesine sebep verebilirsiniz. Bunun için tüm teknik çalışmaları çok iyi analiz edip bilmeniz gerekmektedir. Site dışı SEO çalışmaları bir çok aşamadan meydana gelmektedir, bu aşamaları sizin için sıralayalım.

  1. Backlink (dışarıdan sitenize gelen dış bağlantılar)
  2. Tanıtım yazıları (bir anlamda backlink görevi gören reklam amaçlı sağlıklı web sitelerinden aldığınız metin reklamlardır.
  3. Organik trafik, web sitenizin kullanıcı yoğunluğu dış SEO için önemlidir. Bu trafiği diğer web sitelerinden veya reklam platformlarından sağlayabilirsiniz. Örneğin; Google Adwords
  4. Sosyal medya kullanımı, sosyal ağları web siteniz ile senkronize çalışması dış SEO için en önemli unsurlardan birisidir.

Tüm bu çalışmaları en doğru şekilde yaptıktan kısa bir süre sonra %100 verim alırsınız ve web sitenizin anahtar kelimesinde arama motorlarında ilk sayfaya gelmeniz garantidir. Tüm bu çalışmaları rakip işletmenizin de yaptığını göz önünde bulundurarak daha fazlasını ortaya koymalısınız böylelikle web siteniz anahtar kelimesinde Google aramalarında özellikle 1. sayfada kalıcı olabilirsiniz.

One thought on “SEO NEDİR?”

  1. anlattığınız bilindik SEO teknikleri bunların detaylarını belirtirseniz seviniriz bir çoğunu deniyoruz ancak verim alamıyoruz. söylediğiniz çalışmalar nasıl yapılmalı bilgilendirirseniz sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir