Web sitenizin mobil uyumlu olmasının önemi

Siteniz SEO çalışması yapıyorsunuz ama bir türlü ilerleme kaydedemiyorsunuz, bunun en büyük etkenlerinden biri de kesinlikle Mobil siteniz ile alakalıdır. Web sitenizin mobil uyumlu olması kadar SEO dostu bir mobil site olmasına özen göstermelisiniz.

Google 2018 yılından sonra algoritmaların da yaptığı değişiklikte ön plana attığı bir kaç düzenlemeden bir tanesi sitelerin mobil uyumluluğu olmuştur. Web sitenizin masaüstü görünümü özgün içerikleriniz tamamen özgün ama mobil web siteniz SEO dostu değilse inanın yaptığınız çalışmaların pekte önemi kalmıyor. Peki bu durumda ne yapmalısınız bahsedeceğimiz şeyler inanın işlevsel olarak basit ama SEO için etkisi oldukça fazla şeyler.

Google aramalarında web sitenizin 1. sayfada olması için önemli etkendir.

Mobil web siteleri görünüm açısından masaüstü görünümüne hiç benzemediği kesin ama bir çok web sitesi masaüstü sitesinin kodlamaları taglarını ve fontları kullanmaktadır, işte bütün problem burada başlıyor. Mobil sitenizin okunabilir, kullanıcı için ideal bir görünüme sahip olup olmadığını çok iyi inceleyip, mobil siteniz için kesinlikle doğru kodlama, tag ve fontları kullanmanız önem arz ediyor.

Mobil web siteniz için ayrı bir css tercih edebilirsiniz, SEO açısından css önemi burada ortaya çıkıyor. örnek verecek olursak masaüstü sitenizdeki H2 tagı mobilde aynı büyüklükte olursa bu sitenizin görselini, kullanıcının dolaşımını etkileyecektir. Unutmayın Google botları her hangi bir kullanıcı gibi web sitenizi taramakta.

Bunu için mobil siteniz için ayrı bir css dosyası oluşturmanız önemlidir. Bu sayede SEO dostu bir mobil siteniz olabilir. İkinci olarak fontlar, yine css dosyası yardımı ile mobil sitenizi masaüstü sitenizden farklı fontlarla kodlama yapabilirsiniz. Böylelikle mobil için en uygun görünümü sağlamış olacaksınız, ufak bir kaç ayrıntı gibi görünebilir ama inanın SEO çalışmalarınıza etkisi çok fazladır.

Bu sorun en çok wordpress alt yapısına sahip sitelerde daha çok görünmektedir. Genelde css kodlamaları yapılırken kullandığınız temanın içinde tek bir css üzerinden çalışma söz konusu olur, kodlama içinde mobil için ayrı bir kodlama yer almaz masaüstü sitenizin kodlarıyla mobil görünümlü siteniz aynı css ayarlarıyla çalışmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir